Biomasse via Nordsøen

Port of Hvide Sande spiller en central rolle i import og eksport af biomasse. Havnen anvendes til at transportere, opbevare og håndtere biomasse. 

Biomasse transporteres i mange former via skibe, og det er meget almindeligt at både importere og eksportere biomasse på tværs af lande og kontinenter. Biomasse transporteres typisk som faste, flydende eller gasformige materialer - afhængigt af deres anvendelse og behandlingsmetode.

Biomasse kræver ofte store opbevaringsfaciliteter og præcise logistiksystemer, især for store bulktransporter. Det gør sig gældende i form af beskyttelse mod fugt og andre faktorer udefra, som kan have indflydelse på kvaliteten af den opbevarede biomasse.

På havnen har vi løbende landing af biomasse, og udlejer også lokaler til opbevaring af flydende biomasse på havnen. Faciliteterne på havnen gør det muligt at pumpe biomassen ind via underjordiske rør - fra skibene til opbevaringsbeholderne. På samme måde, kan der transporteres biomasser til og fra havnen via vejnettet og mange biogas-anlæg rundt omkring i Danmark. 

Tag en snak med os i dag - og find ud af hvor nemt din import og eksport af biomasse kan foregå via Port of Hvide Sande.

Ring for mere | Send mail

Hvad er biomasse?

Biomasse er overordnet set alle organiske stoffer, som dannes ved planters fotosyntese - med solen som energikilde. Som nævnt kan disse inddeles i faste, flydende og gasformige materialer.

  • Faste biomasseprodukter er fx. træpiller, træflis og landbrugsrester, fx.halm og majsstængler. 
  • Flydende biomasseprodukter er biodiesel, som er produceret af vegetabilske olier eller animalsk fedt - og anvendes som brændstof. Bioethanol er alkohol fremstillet ved fermentering af sukkerholdige afgrøder, brugt som brændstof.
  • Gasformige biomasseprodukter er biogas, som er gas, produceret ved nedbrydning af organiske materialer. Det kan fx. være gylle fra landbruges som omdannes til biogas. Ydermere kan biogas opgraderes til biometan og anvendes som brændstof.

Hvor får vi biomasse fra?

Biomassen kommer fra sammenpresset savsmuld og træspåner, fra små stykker træ og landbrugsrester som halm, raps eller andre affalds- eller restprodukter.. Den kommer også fra vegetabilske olier, animalsk fedt eller fermenterede sukkerholdige afgrøder. Herudover kommer den også i gasholdig form fra gasholdig gylle fra landbruget.

Ring for mere | Send mail

Bulkgods

Sten og grus

Projektgods